GOD GEEFT RUST

zo luidt het jaarthema voor het kerkelijk seizoen 2019-2020.

Elk jaar buigt de kerkenraad zich over onze missie. Zij stellen samen vast waar we dankbaar voor kunnen zijn en danken God ook concreet. Daarnaast denken zij na over wat anders en beter kan, over waar we naar verlangen. Aan de hand daarvan wordt het jaarthema vastgesteld. Dit keer sprongen er twee dingen uit, namelijk groeien in onze persoonlijke relatie met God en verantwoord omgaan met de schepping. Op basis daarvan luidt het jaarthema voor het seizoen 2019/2020 ‘God geeft rust’.

Drukke agenda's en drukte in het hoofd maken het lastig om stil te worden voor God. Onrust is er ook over de schepping. De aandacht voor de schepping is vaak horizontaal. Het is echter Gods schepping! Een andere vraag is: hoe rust te vinden in de gebrokenheid waarin wij leven en waar we dagelijks mee te maken hebben. Dus 'rust' versus de onrust in onze hoofden en agenda's, versus de onrust over de schepping en versus de onrust over gebrokenheid.

In kerkdiensten, tijdens huisbezoeken en op wijkavonden, op catechisatie, alsook in een deel van de hierbij aangeboden activiteiten zal genoemd jaarthema aan de orde komen. De dichter van Psalm 62 zegt: ‘Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen, van Hem blijf ik alles verwachten’.

Het is onze wens en gebed dat te zullen (blijven) doen waartoe de dichter ons aanspoort en we ook werkelijk rust zullen (blijven) vinden.

Aan uw voeten Heer, is de hoogste plaats
daarom kniel ik neer bij U.
Om bij U te zijn, is de grootste eer
daarom buig ik mij voor U.

U bent een Vader die vertroost en beschermt
en ik kom tot rust bij U.

Lectio Divina

Verlang jij ook naar een betere manier om met God in contact te zijn? Ben jij niet tevreden over je dagelijkse praktijk van het persoonlijke gebed? Dan nodig ik je graag uit om mee te doen aan:

Samen luisteren in de stilte oefenen met Lectio Divina

Wat is Lectio Divina?
Lectio Divina is een eeuwenoude manier van Bijbellezen die leidt tot bidden en tot een persoonlijk gesprek met God. Deze methode gaat uit van iets wat we allemaal wel weten, maar waar we vaak weinig mee doen. Namelijk dat God er zelf bij is als jij aan het lezen bent in de bijbel. Dat Hij wil spreken met jou op dat moment en dat jij biddend vragen aan Hem mag stellen, Je mag werkelijk met Hem in gesprek zijn in gebedsvorm over wat er met je gebeurt als je aan het lezen bent.

Hoe kun je dat leren?
Lectio Divina is uit te leggen in een bijeenkomst van ruim een uur waarin je dan ook nog kunt oefenen. In het seizoen 2019/2020 wordt op vier momenten zo’n bijeenkomst georganiseerd om zoveel mogelijk mensen een kans te geven mee te doen. Je hoeft maar één keer te komen, iedere bijeenkomst verloopt op dezelfde manier.

Je hebt keuze uit de volgende data:
donderdag 19 september van 20.00 tot 21.15
dinsdag 15 oktober van 19.30 tot 20.45
maandag 4 november van 19.30 tot 20.45
woensdag 11 december van 20.00 tot 21.15

Zolang het mogelijk is zullen de avonden plaatsvinden in het kerkgebouw de Brug en daarna in de Opstandingskerk.

Informatie: Harry Tijssen

Fotowedstrijd

Dit jaar nieuw in het activiteitenboekje, de fotowedstrijd. Nou ja wedstrijd… We willen jou vooral uitdagen om andere gemeenteleden te inspireren met jouw mooiste foto!

Ga daarom op pad en neem je camera mee (telefoon mag ook) en deel je foto’s met ons. De mooiste foto’s zullen we gebruiken op onze website, facebook, powerpoints, het kerkblad etc.

  • Je foto moet te maken hebben met het jaarthema.
  • De foto moet recentelijk door jouzelf zijn gemaakt.
  • Mail je foto naar Fotos@debrugnunspeet.nl

Vermeld hierbij de datum dat je de foto hebt gemaakt, wat jou aansprak met betrekking tot het jaarthema toen je de foto maakte, en welke camera en apparatuur je gebruikt hebt bij het maken van de foto.

Stiltewandeling en stiltemountainbiketocht

In de hectiek van het leven valt het niet altijd mee om echt stil te worden en in de stilte Gods stem te verstaan.

‘Naar buiten gaan’ helpt soms. Minder prikkels helpen om te verstillen. Daarom zal er een zogenaamde stiltewandeling als ook een zogenaamde stiltemountainbiketocht worden georganiseerd. Het idee is als volgt: we starten bij de carpoolplaats aan de Elspeterweg of bij de kiosk bij de Zandenplas. Voor vertrek wordt er een korte meditatieve tekst van één a twee regels gelezen. Tijdens het lopen of fietsen denkt ieder in stilte na over die tekst. Op enig moment wordt ergens in de vrije natuur een kring gevormd en wordt wat in de stilte is overwogen gedeeld. Daarna vervolgen we onze tocht en komen terug bij het startpunt, waar gezamenlijk wordt afgesloten.

Contactpersoon: Rinus Lambregtse (mountainbiken) en Kees de Groot (wandelen)

Data:
- Mountainbiken   12 oktober 2019 | 13.00 uur
- Wandelen        07 maart 2020     | 09.30-12.00 uur.

Wadlopen

Altijd al een keer willen wadlopen? Met een wadlooptocht beleef je alle facetten die het Wad ons te bieden heeft. Van mooie vergezichten, stiltes, een overweldigende natuur tot zeehonden in het wild.
Tijdens het wadlopen passeer je kwelders, slikvelden, zandbanken en geulen. Je zakt soms tot je knieën in het slik en af toe moet je door een geul waden. Het is zo nu en dan even doorzetten, maar wat is wadlopen toch een prachtige en onvergetelijke ervaring.

Ben je nog steeds enthousiast na het lezen van bovenstaande....? Dan is wadlopen echt iets voor jou!!! In september 2020 gaan we met wie dat leuk vinden een tocht over het wad lopen.

Een tocht duurt ongeveer 3,5 uur en kost ca. €17,- p.p. Na afloop gaan we, voordat we weer huiswaarts keren, nog ergens gezellig met elkaar wat eten.

Verdere informatie volgt t.z.t.
Heb je verder nog vragen? Informeer bij Henk Hessel.

Kloosterweekend

God geeft rust. In ons leven is het druk. Gepraat, kinderen om je heen, social media, radio, televisie …. noem maar op. We hebben amper tijd voor onszelf. En er moet op zoveel worden gereageerd. Onrust: hoe vinden we rust?

In Mattheus 11 vers 28 staat: ‘Kom tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven’. Een heerlijke belofte, kan God ons ook die rust laten ervaren in ons drukke leven? Is het nodig om daarvoor stil te zijn? En wat betekent stilte dan voor jou?

Hierover willen we graag in gesprek gaan met elkaar én samen de stilte zoeken. Het lijkt ons mooi om samen in een weekend de stilte te zoeken, in een klooster of een retraitecentrum. Wij, Dini Weeda en Marieke Schenk, hebben dit net als verschillende andere leden van de gemeente al enkele keren gedaan en geloof ons, het is de moeite waard.

Zomaar enkele mogelijkheden om een idee te krijgen:

Abdij Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeven (Trappisten)  Berkel-Enschot
Dominicanenklooster                                                                   Huissen
Stilteklooster Megen (Clarissen)                                                Priorij
De Essenburgh (Norbertijnen)                                                    Hierden
Retraitecentrum De Spil (verschillende gezindten)                Maarssen
Stilteweekend met Mirjam van der Vegt                                   Doorn

Mocht je belangstelling zijn gewekt, meld je aan bij een van ons of vraag ons om meer informatie.
Dini Weeda en Marieke Schenk

Kampeerweekend 20 t/m 23 mei 2020

Dit seizoen staat het kampeerweekend weer gepland met Hemelvaart, 20 t/m 23 mei 2020. Voorgaande jaren stonden we op een veld van de Paasheuvel, maar deze organisatie heeft een deel van het terrein verkocht aan Heidepark Veluwsch Karakter. We zullen onze tenten (of andere kampeermiddelen) nu opslaan op het veld "Lage Gat" op dit park.
We hopen net als vorig jaar weer met een enthousiaste groep gemeenteleden (van 1 – 80 jr) fijne kampeerdagen te hebben. Vanzelfsprekend zijn (nog) niet- kamperende gemeenteleden bij allerlei activiteiten van harte welkom.

Kosten: om het ook voor gezinnen met kinderen een beetje betaalbaar te houden hebben we de prijzen wat op elkaar afgestemd. Prijs voor
1 pers. € 90,--
2 pers. € 110,--
3 of meer pers. € 120,--

Opgeven bij Luc Drenth, Dirk van den Dool, Froukje Wijnbergen of Jolanda Pieltjes.