Landelijke viering van de eenwording van NGK en GKv op 12 mei

D.V. op 1 mei a.s. zullen de NGK en de GKv worden samengevoegd tot de Nederlandse Gereformeerde Kerken (afgekort NGK). Deze eenwording willen we als gezamenlijke kerken op 12 mei vieren in de Jacobikerk in Utrecht.

 Iedereen is van harte welkom om de viering in Utrecht bij te wonen. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het noodzakelijk om u vooraf aan te melden voor deze viering. Dat kan door middel van deze link, of ga naar www.eventbrite.nl en zoek naar viering eenwording (NGK GKV). Deze viering is ook door middel van een livestream te volgen. Informatie daarover is t.z.t. te vinden op www.onderwegnaar1kerk.nl.

De viering vindt plaats in de Jacobikerk, St Jacobsstraat 171. De kerk gaat om 19:30 open voor gasten. Om 20:00 begint het officiële gedeelte, dat tot 21:30 loopt. Tijdens het afwisselende programma valt er veel te zien, te luisteren, te danken en te zingen. Na afloop kunt u genieten van een hapje en een drankje en andere gasten ontmoeten.

 Naast de officiële viering van de eenwording vinden er in Utrecht gedurende de dag nog een aantal andere activiteiten plaats, waarvoor u zich via diezelfde link kunt aanmelden.

Om 13:30 is er een bijeenkomst in het gebouw van de Theologische Universiteit aan de Plompetorengracht 3 in Utrecht, met een boekpresentatie van een speciaal ter gelegenheid van de eenwording samengestelde bundel. Daarna zijn er verschillende seminars te volgen. Vanaf 17:00 is er een culinaire stadswandeling met medewerking van enkele sociaal-maatschappelijke organisaties die Utrecht rijk is; het ‘running dinner’.

 Voor maximaal vijftig jongeren en jongvolwassenen (16-30 jaar) is er een speciaal programma van 17:00-19:30 in Utrecht. Deze jongeren zijn de VIP’s van deze dag en avond, die gericht is op de toekomst van de kerk. Wilt u dit programma onder de aandacht brengen van de jeugdwerkers en jongeren in uw gemeente? Opgave voor de VIP Next Generation kan via dezelfde link, en ook hier geldt: vol is vol!