Noodhulp Turkije Syrië

Turkije en Syrië zijn getroffen door zware aardbevingen. Het leed is enorm. Inmiddels is het dodental opgelopen tot meer dan 50.000 mensen. Er is dringend hulp nodig.

Op zondag 12 februari is de opbrengst van de eerste collecte in de dienst bestemd voor de noodhulp in Turkije en Syrië.

De opbrengst is overgemaakt aan Gain. Zij hebben lokale partners in het getroffen gebied en kunnen via deze contacten de hulp snel en direct bij de slachtoffers terecht laten komen.

Gain schrijft zelf hierover:

De beelden laten meer dan genoeg zien. Er is een enorme ravage na de aardbevingen in Turkije en Syrië. Al meer dan 11.000 mensen zijn overleden, tienduizenden gewonden en mensen die vast zitten onder het puin. Waar eindigt dit? Zeker nu de weersomstandigheden en het instortingsgevaar het de hulpverleners moeilijk maken om de gebieden te bereiken.
Wij kunnen onze ogen niet sluiten voor dit onmenselijke leed en komen in actie. In Turkije en Syrië zetten wij noodhulp in via lokale partners. First Hope Association in Turkije kwam direct in actie met mobiele hygiëne units, een mobiele bakkerij en een search- en rescueteam en heeft toestemming van de overheid om in het rampgebied te blijven werken. Onze partnerkerk in Syrië deelt hulpgoederen uit. Een moeilijke opgave in het al zwaar geteisterde Syrië.
Via onze partners willen we slachtoffers helpen in de steden Islahiye, Antakya, Nurdagi en Aleppo. Zij hebben donaties nodig voor tenten, dekens, slaapzakken, heaters, generatoren, kleding, voedsel en water. Daarom vragen we je een bedrag over te maken zodat hulpgoederen lokaal ingekocht kunnen worden.
Wilt u nog bijdragen?
Dat kan door een bedrag over te maken op rekening nummer:
NL08 ABNA 0477 6253 12 ten name van De Brug Nunspeet onder vermelding van Noodhulp Turkije en Syrië.