Hulp voor Oekraïne

De oorlog in Oekraïne laat niemand koud.
We worden geconfronteerd met vreselijke beelden van het leed wat dit land en haar inwoners wordt aangedaan. Velen die in wanhoop hun land ontvluchten.
Inmiddels zijn er vele acties op gang gekomen om de Oekraïners te helpen waaronder de volgende initiatieven vanuit onze gemeente en in Nunspeet:

Inzameling goederen

Er is een groot tekort aan de meest noodzakelijke dingen. Help mee om deze in te zamelen. Wilt u weten wat er nodig is en waar u het kunt inleveren klik dan op deze link.

Nunspeet biedt onderdak

Er is een grote stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Zij zullen moeten worden opgevangen maar de opvanglocaties zijn beperkt. Een aantal kerken in Nunspeet hebben daarom de actie “Nunspeet biedt onderdak” op touw gezet met als doel ruimte te creëren voor deze vluchtelingen. Klik hier voor meer informatie over deze actie.

Financiële hulp

Door het geven van een financiële bijdrage. U Kunt dit overmaken naar de diaconie. De diaconie zal dit verdelen over organisaties die werkzaam zijn of directe contacten hebben in de Oekraïne, waaronder de stichting Diaconea, de stichting Krusha en de Oekraïne-zending. (rekening NL78 RABO 0322 5116 23 t.n.v. NGK inzake Diaconie)

Oekraïnelied

Zandtovenaar, Onze Vader in het Oekraïens