Nieuw jaarthema: GOD GEEFT RUST

Drukke agenda’s en drukte in het hoofd maken het lastig om stil te worden voor God. Onrust is er ook over de schepping. De aandacht voor de schepping is vaak horizontaal. Het is echter Gods schepping!  Een andere vraag is: hoe rust te vinden in de gebrokenheid waarin wij leven en waar we dagelijks mee te maken hebben. Dus ‘rust’ versus de onrust in onze hoofden en agenda’s, versus de onrust over de schepping en versus de onrust over gebrokenheid. In kerkdiensten, tijdens huisbezoeken en op wijkavonden, op catechisatie, alsook in een deel van de hierbij aangeboden activiteiten zal genoemd jaarthema aan de orde komen. De dichter van Psalm 62 zegt: ‘Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen, van Hem blijf ik alles verwachten’. Het is mijn wens en gebed dat te zullen (blijven) doen waartoe de dichter ons aanspoort en we ook werkelijk rust zullen (blijven) vinden.

Meer informatie over het jaarthema en de verschillende activiteiten vindt u hier.

Wilt u de startdienst waarin het thema is gepresenteerd terugluisteren of zien, klik dan hier. (de morgendienst van 15 september).

Reacties zijn gesloten.