DURF eens te vragen aan elkaar…..!

Wie kent het niet? Zo’n glazen kletspot met allerlei persoonlijk vragen.

De GZB (Geref. Zendings Bond) heeft een eigen variant ontwikkeld : het Durf-te-vragenspel. In de glazen pot zitten kaartjes met allerlei vragen die te maken hebben met geloof en het leven.
We hebben kaartjes uitgezocht met vragen die van toepassing kunnen zijn op onze gemeente. Het spel is bedoeld om een gesprek uit te lokken over onderwerpen die niet vanzelf op tafel komen … en zijn gerelateerd aan één thema: het christelijk geloof. De vragen zijn er voor iedereen, voor jong en oud, voor nieuwgelovigen en doorgewinterde christenen. Iedereen kan meedoen. Op deze manier spreek je met elkaar misschien wat gemakkelijker over geloven.

Na  sommige morgendiensten worden op de statafels vier kaartjes neergelegd met vier verschillende vragen. Een persoon pakt een kaartje en een ander geeft antwoord en dat roept soms reacties op. ‘ Waarom kies je daarvoor?’ Of: ‘Huh, dat begrijp ik niet!

DURF eens te vragen aan elkaar…..!

Werkgroep ‘Lerende Gemeente’.

Reacties zijn gesloten.