Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht

Een stille tocht voor Tamar

Heb je wel eens meegelopen in een stille tocht? Zo’n tocht is in korte tijd in Nederland traditie
geworden om samen aandacht te geven aan iets vreselijks dat gebeurd is.

De preek van zondagmorgen 27 januari had als titel: ‘Een stille tocht voor Tamar‘.

Ds. Sytsma uit Zwolle heeft met ons stil gestaan bij het vreselijke dat haar door Amnon aangedaan wordt, verteld in 2 Samuel 13. Tijdens de tocht staan we stil bij 4 tekstregels uit dit Bijbelgedeelte:

  1. “Ziek van verlangen”
  2. “Raak me niet aan”
  3. “Zwijg zusje, hij is je broer”
  4. “Ze scheurde haar veelkleurig kleed”

Het is een concrete preek over de patronen rond seksueel misbruik en de gevolgen ervan.

De dienst is hier terug te kijken of luisteren (de morgendienst van 27 januari).

 

De kerk hoort een veilige plaats te zijn, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Ook binnen kerkelijke relaties komt misbruik voor. Soms overduidelijk, soms heel subtiel. Door opmerkingen die over jouw grens gaan of een iets te nadrukkelijke hand op je schouder. Het Meldpunt is er in de eerste plaats voor slachtoffers van misbruik. Je kunt hier terecht als je informatie, ondersteuning, of advies nodig hebt. Daarnaast geeft het Meldpunt advies aan kerken rond situaties van misbruik en spreekt hen aan op hun verantwoordelijkheid voor veiligheid in de kerk. Heb jij problemen of vragen rond seksueel misbruik in kerkelijke relaties? Neem contact op met het Meldpunt, ook als je liever anoniem blijft.

Kijk op www.meldpuntmisbruik.nl, e-mail: info@meldpuntmisbruik.nl, tel.06-81080117 (ma-vrij 9.00–17.00)

De Brug heeft een interne vertrouwenspersoon (IVP). Deze is het eerste aanspreekpunt binnen de gemeente voor mensen die misbruik willen melden, hun verhaal kwijt willen of signalen bespreekbaar willen maken. Daarnaast is het de taak van de vertrouwenspersoon om activiteiten te stimuleren en te ontwikkelen op het gebied van preventie van seksueel misbruik.

Vertrouwenspersoon in onze gemeente is Harmke Kuijvenhoven.
E-mail: harmke66@hotmail.com
Tel: 06-23763389

 

Reacties zijn gesloten.